Boekpresentatie van Annelies Kok!

Dinerlezing  Dinsdag  21 nov 2017
Annelies Kok
White man, niet doen!

Beste dinerlezingvrienden,
Het gebeurt niet vaak dat we een schrijver te gast hebben die een lezing houdt over zijn of haar debuutroman. De laatste was Jaap Robben met “Birk”. Die won vervolgens de Nederlandse Boekhandels Prijs 2014, de ANV Debutantenprijs 2015 én de Dioraphte Literatour Publieksprijs 2015.

Op 21 november is het de beurt aan onze eigen debutant Annelies Kok uit Zwiggelte. De dinerlezing is de officiële Noordelijke presentatie van haar boek.

Graag tot ziens in restaurant De Klipper in Zwiggelte.

Met vriendelijke groet,
Otto Krediet

Als Maxwell, een Nigeriaanse internist, een baan krijgt in zijn geboorteland, gaan de Engelse Francesca en hun twee kinderen met hem mee. Een aantal jaren later overlijdt Maxwell echter aan een hersentumor. Volgens de traditie is Maxwells oudste broer nu verantwoordelijk voor Francesca en de kinderen. Hij misbruikt zijn macht en daarmee komt Francesca diep in de problemen.

Het is 1982. Judiths man wordt door Shell uitgezonden naar Port Harcourt in Nigeria. Hoewel Judith aanvankelijk opziet tegen het wonen in een Shell-kamp, is ze ervan overtuigd dat het haar zal lukken een eigen leven op te bouwen in Nigeria.

De levens van de twee vrouwen raken elkaar. Judith besluit Francesca te helpen bij haar vlucht uit Nigeria. Dit heeft voor iedereen ingrijpende gevolgen.

Annelies Kok (Zeist, 1954) is fysiotherapeut. In de jaren tachtig woonde zij een periode in Port Harcourt in Nigeria, waar haar man voor Shell werkte.

White man, niet doen! is haar romandebuut. Het boek is gebaseerd op de ervaringen die Annelies beleefde in de periode die ze zelf in Nigeria woonde. In de tachtiger jaren van de vorige eeuw. In een Shell-kamp. Afgeschermd van de echte wereld buiten de hekken.

Naast het verhaal van toen, zal Annelies ook het Nigeria van nu belichten: hoe de etnische spanningen die er al zijn sinds de onafhankelijkheid van het land in 1960, nu nog steeds het land beheersen.
Ooit was het Biafra, nu Boko Haram.

Copyright © 2017 Boekhandel en Wereldwinkel Het Logboek,