Buurt WhatsApp

De werkgroep Veiligheid is onlangs naar een informatieavond geweest van de gemeente Midden Drenthe over Buurt WhatsApp.
In de gemeente Midden-Drenthe zijn in verschillende buurten, wijken en dorpen al WhatsApp-groepen voor buurtpreventie actief.

In zo’n groep wisselen buurtbewoners snel informatie uit over verdachte situaties in de eigen wijk of straat. Op die manier kunnen inwoners de politie helpen bij het signaleren oplossen van verdachte situaties. Samen kunnen we zo zorgen voor een veilige woon- en leefomgeving.
Als geen ander weet u vaak zelf wat normaal is in uw buurt. U weet wanneer er een bekende of onbekende mensen langslopen. Of wat een bekende of onbekende auto is. Afwijkend gedrag kan betekenen dat er een inbreker acties is.

Via een buurtpreventiegroep zoals bv via. WhatsApp kunt u dit soort verdachte situaties delen met omwonenden. WhatsApp-groep wordt door bewoners zelf georganiseerd, de gemeente en politie kunnen ons adviseren bij het opzetten van zo’n groep of en hoe u daarvan lid wordt.
Vervolgens is het raadzaam je ook aan te melden op Burgernet.nl
Ook op de site wabp.nl vind je allerlei informatie over buurt WhatsApp.

Samen met het bestuur van Dorpsbelangen gaan we kijken of dit voor Zwiggelte haalbaar is en hier belangstelling voor is.

Werkgroep Veiligheid.