Gemeente pakt kruispunten Oranjekanaal aan!

johnnycrash

Vier kruispunten langs het Oranjekanaal bij Zwiggelte worden aangepakt. Ook de maximumsnelheid gaat omlaag van 80 naar 60 kilometer per uur.
Dat heeft het college van B&W van de gemeente Midden-Drenthe besloten. De verlaging van de snelheid met twintig kilometer per uur, aan beide kanten van het Oranjekanaal, is een pilot.

22 ongelukken
De vier kruispunten die aangepakt worden zijn die bij de Zwiggelterweg, de ingang van bungalowpark Hart van Drenthe, de Elperweg en de Schoonloërweg (N374). Op twee van die kruispunten gebeurden tussen 2006 en 2012 in totaal 22 ongelukken.

Verkeersveiligheid moet beter
De werkzaamheden zijn onderdeel van het gemeentelijk verkeers- en vervoersplan, dat de gemeente in totaal twaalf miljoen euro kost. De kruispunten worden compacter gemaakt, het zicht wordt verbeterd, de voorrangsituaties voor fietsers worden aangepast en de kruisingen worden beter herkenbaar gemaakt. Deze aanpassingen moeten de verkeersveiligheid verbeteren.

De gemeente Midden-Drenthe start eind 2016 met de make-over van de kruisingen. In de loop van volgend jaar moeten de werkzaamheden klaar zijn.

 


 

Reactie van een lezer:

Allemaal prachtig maar wij ervaren nog steeds dat er, sinds er 60 km/uur borden staan, nog steeds harder dan 80 wordt gereden. Handhaving is zeer slecht geregeld hier in Midden-Drenthe.
Natuurlijk hebben we hierover meerdere malen aan de bel getrokken bij de gemeente, en ook bij de politie die bij ongevallen aanwezig waren ter hoogte van de kruising van het fietspad naar Hooghalen/kamp Westerbork en het Oranjekanaal N.Z.
Groet,
F.