Lindebloesem

LindeBloesemAfgelopen voorjaar heb ik de vakopleiding tot kruidenvrouw/fytotherapeut met goed gevolg afgerond. Een geweldige opleiding die mij ook een heel andere kijk op ziek zijn heeft gegeven.
De eerste verwondering die ik met de opleiding kreeg was dat heel veel geneeskrachtige kruiden / planten / bomen gewoon in de berm groeien. De oplossing kan heel dichtbij groeien.
In mijn tuin heb ik inmiddels heel veel kruiden staan. Elk jaar komt er weer wat bij. Ik kan bij elk plantje wel wat vertellen. Elk kruid verraadt door zijn uiterlijk eigenlijk al zijn werking. Dat is heel mooi om te zien. Met rood in een plant laat hij zien dat hij een werking op het bloed heeft, met stekels werkt hij op de weerstand. Plantjes met een holle steel werken op de holle organen zoals de darmen. En dat allemaal met allerlei variaties en uitzonderingen. De kleur, het blad, de steel , de wortel, de bloem, alles vertelt wat over de werking. Soms zit de kracht van een kruid alleen in de wortel en bij een ander zit de meeste werking in de bloem, en soms kan de hele plant gebruikt worden.
Het hele jaar door kan ik kruidenwandelingen geven door mijn tuin om over de wondere wereld van planten en bomen te vertellen. (nu, alles onder de sneeuw is wat lastig.)
Ook kan je bij mij terecht voor een kruidenconsult. Ik kijk dan naar je klacht en ook naar eventuele andere klachten die je hebt. Of ziektes die je eerder in je leven hebt gehad. De klachten die je nu hebt zouden een gevolg kunnen zijn van eerdere klachten. Tevens kunnen gebeurtenissen in je leven invloed hebben op de klachten die je nu hebt. Om het juiste kruid voor te schrijven is het belangrijk te weten wat voor type mens je bent, kruiden zijn namelijk ook gekoppeld aan een bepaald type mens. Daarnaast geef ik ook advies over voeding. Door bepaalde dingen juist wel of niet te eten kun je ook veel klachten verhelpen.
LindeBloesem2Zelf ben ik overgegaan op kruidenthee drinken. Losse kruiden waar alle goede stoffen nog in zitten, en goed zijn voor mijn lichaam. Heerlijk van smaak en het idee dat het je ook voedt. We drinken bijvoorbeeld elke dag in de winter een kopje Vlierbloesem en Lindebloesemthee: goed voor je weerstand en ter voorkoming van griep. Ik zou het iedereen willen aanraden.

Op jullie gezondheid,
Annemieke

www.moederaardema.nl