Reanimeren…..redt levens!

U bent hierNiet gecategoriseerdReanimeren…..redt levens!

Reanimeren…..redt levens!

Als elke seconde telt, kunnen we dan ook op jou rekenen?

AED in Zwiggelte

Zwiggelte beschikt over een AED-apparaat. Deze hangt in een speciale kast naast de ingang van Dorpshuis De Schuur.

Zwiggelte is aangemeld bij de meldkamer, wat inhoudt dat wij minimaal 10 inwoners hebben die gecertificeerd zijn en die zich beschikbaar hebben gesteld om bij een melding van hartfalen te reanimeren.

Jaarlijks wordt er een reanimatietraining gegeven in Dorpshuis De Schuur. Tijdens deze cursus worden levensreddende handelingen getraind en ook het gebruik van de AED (Automatische Externe Defibrillator). Het is van groot belang de aangeleerde protocollen met enige regelmaat te oefenen, zodat ieder goed weet wat hem of haar te doen staat in geval van nood.

Er wordt zowel een basiscursus reanimatie voor nieuwe cursisten aangeboden als een herhalingscursus reanimatie voor diegenen die reeds gecertificeerd zijn. Tijdens de cursus wordt er ook altijd gekeken hoe de AED-kast bij de ingang van het dorpshuis geopend moet worden.

Hoewel niet verplicht, is het zeker wel de bedoeling dat de gecertificeerden zich aanmelden als vrijwillige burgerhulpverlener bij www.hartslagnu.nl

Na aanmelding kan het gebeuren dat men na een telefonische 112-melding een zgn. email-alert ontvangt op de mobiele telefoon vanuit de meldkamer ambulancezorg (MKA), met een oproep zich naar een slachtoffer met circulatiestilstand in de nabije omgeving te spoeden, om te proberen binnen 6 minuten te starten met de reanimatie. De eerste 6 minuten zijn namelijk cruciaal.