Oranjekanaal Oost

Oranjekanaal Oost: Back to the prairie (4e Plaats)

Algemeen ontwerp – stijl

Aangestoken door de uitzonderlijk lange zomer, droomde het Oranjekanaal Oost van een prairie klimaat in Zwiggelte: brandende hitte, droogte, stof met toch nog veel producten van het land. De hoofdweg omgetoverd tot een zandweg met enkel karren getrokken door paarden. Sheriff Piet regelt de zaken, bandieten worden lokaal berecht en in het gevang gezet. Was het de zomerwarmte of de aankomende presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten die Oranjekanaal deed verlangen naar het beloofde land in het verre westen …?

De kar leek rechtstreeks uit Hollywood gekomen te zijn. Waarachtig realistisch, met alle deelnemende personen in klederdracht uit de oude jaren, ‘back to the prairie’. Zo refereerde de ‘bloem’-versiering naar producten van het land (pastinaak, uien, aardappels en graan). Heerlijke zelfgemaakte havermout koekjes en brood werden uitgedeeld door dochters van de kolonisten.

Statistieken en andere organisatorische zaken

Het onderstel van de kar, de wielen, was aangekocht ergens in Gelderland. De stof van de huif van de kar was gemaakt van de gordijnen uit de boerderij van Anneke en Jan.

Ca 10 huizen deden mee aan het hele project. De kerngroep van actieve bouwers was een groep van 16 personen en de leeftijd van deelnemende personen: 11-70 jaar.

 

Overzicht alle straten >