Terugblik op jaarlijkse reanimatietraining in Zwiggelte

Op maandagavond 4 september heeft de jaarlijkse herhalingstraining voor levensreddend handelen en AED gebruik plaatsgevonden in ons Dorpshuis “de Schuur “. Dit jaar hebben er 13 cursisten meegedaan.

Er waren die avond, zoals gewoonlijk, ook weer 2 zeer ervaren en gewaardeerde trainsters aanwezig: Els de Vos en Trix Blijham.

Ook al heeft iemand in principe wel geleerd hoe er gereanimeerd moet worden, het blijft heel belangrijk dat dit toch ieder jaar aan iedereen weer een keer wordt uitgelegd en voorgedaan en bovenal: dat je zelf weer even kunt oefenen. zodat je weet wat je te doen staat als het een keer zover komt, want zo’n actie zal natuurlijk stressvolle situaties gaan opleveren en dan is het van groot belang dat je weet waar je op moet letten en goed beslagen ten ijs komt. Niet aarzelt, maar begint, totdat de hulpdienst komt om het van je over te nemen.

In totaal beschikt Zwiggelte nu over 30 personen die getraind zijn in het verrichten van levensreddende handelingen en het gebruik van de AED. Niet iedereen volgt de herhalingsles in Zwiggelte en dat is natuurlijk ook prima. 30 personen lijkt op het eerste gezicht heel veel, maar die vrijwilligers zijn begrijpelijkerwijs niet altijd allemaal continu in het dorp aanwezig. Zij kunnen zich op een cruciaal moment ook buiten het dorp, of zelfs ver weg bevinden: bijvoorbeeld op het werk, sportvereniging, studie, of vakantie. et is dus van groot belang dat mensen zich aanmelden.

Ons dorpje wordt wel steeds Hartveiliger! Dat is een mooie ontwikkeling.

         

 

Ik had gehoopt dat er dit jaar ook weer  nieuw talent zich zou aanmelden, maar dat bleek ijdele hoop. Ondanks de PR via de Boorhoorn en website had helaas niemand zich aangemeld voor de “Beginnerscursus”.

Volgend jaar hopelijk weer wel. De cursusavond in 2018 staat alweer vast: maandagavond 3 september 2018

Heb je belangstelling, aarzel dan niet en meld je aan. Misschien kun je er ooit wel een leven van een / je naaste mee redden.

Wil je je alvast aanmelden, dat kan. doe dat dan s.v.p. bij mij: marja.carnal2014@gmail.com of via de whatsApp, 06-24479128

 

Met vriendelijke groet,

Marja Carnal