THUISBLIJVER: gratis nieuw tijdschrift voor ouderen

Hoe kunnen we er met elkaar voor zorgen dat we langer plezierig in onze vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen? Ook als iemand ouder wordt, of te maken heeft met een beperking.

Daarover gaat het tijdschrift de “Thuisblijver”, een initiatief van de gemeente

Midden-Drenthe, woningcorporaties en organisaties op het gebied van Welzijn en Zorg. Dat tijdschrift wordt vanaf vandaag bezorgd bij iedereen van 60 jaar en ouder en is verder gratis verkrijgbaar in onder meer de dorpshuizen, bibliotheken en diverse zorgverleners. De oplage van de Thuisblijver is 9.000.

Vooruitdenken

Onder de noemer Welzijn, Wonen, Zorg is vooruitdenken werken deze partners samen om inwoners van Midden-Drenthe zo goed mogelijk te ondersteunen als het gaat om langer thuis wonen. Wat is daarvoor nodig, wat kunnen mensen zelf en waar hebben ze een steuntje in de rug nodig?

Goede voorzieningen

Wethouder Dennis Bouwman van Midden-Drenthe: “We hebben in Midden-Drenthe hele goede voorzieningen op het gebied van Wonen, Welzijn en Zorg. Maar dat kunnen we zeker niet alleen realiseren met instanties en organisaties, onze inwoners spelen daarbij een belangrijke rol. Zij verdienen dan ook een dikke pluim als het gaat om hoe de zorg en het omzien naar elkaar in de praktijk wordt geregeld. In de “Thuisblijver” staan mooie verhalen uit de praktijk. Van inwoners van Midden-Drenthe die voor zichzelf of voor anderen zaken hebben georganiseerd om zo lang mogelijk prettig thuis te kunnen blijven wonen. En dan gaat het zeker niet alleen om praktische zaken zoals aanpassingen in huis, maar ook dat je in contact blijft met mensen om je heen”.

Inspireren

Annelies Bakelaar directeur van Stichting Welzijn Midden-Drenthe sluit zich aan bij de woorden van de wethouder. “Onze medewerkers merken dat in dorpen en buurten vaak allerlei initiatieven zijn om elkaar te helpen of samen dingen te doen. Toch is nog lang niet iedereen bezig met het vooruitdenken over hoe hij of zijn in de toekomst wil wonen, en welke zorg- en welzijnsvragen er dan kunnen gaan spelen. Met de verhalen in dit tijdschrift hopen we mensen te inspireren om dat wel te gaan doen. En wat ons betreft blijft het dan niet bij één editie, want er zijn nog heel veel prachtige voorbeelden die de moeite waard zijn om te delen”.

PDF Thuisblijver
https://www.middendrenthe.nl/website/document/docnr/2275473