Zeiscursus iets voor jou?

Aan de slag met een eeuwenoude ambacht: leer maaien met de zeis Op zaterdag 15 september 2018 organiseert Landschapsbeheer Drenthe in Zwiggelte een cursus Maaien met de zeis. Deze ambacht wordt steeds populairder en het is een goed alternatief voor het maaien met groter materieel. Voor kleinschalig landschapsbeheer kan een zeis een goed alternatief zijn voor een bosmaaier of maaimachine.

Vooral bij kleinere of onregelmatige stukken is de zeis handiger en vaak sneller. Je kunt gemakkelijker om bijvoorbeeld een orchidee heen maaien en dieren die in het gras zitten hebben een grotere kans om weg te vluchten dan bij gemotoriseerd gereedschap. En je kunt natuurlijk aan de slag zonder lawaai en benzine. Tijdens de cursus leer je de basisbeginselen van het maaien met de zeis: maaien op vlak terrein met een juiste lichaamshouding en je leert de zeis veilig hanteren en transporteren. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het onderhouden en scherpen van de zeis (‘haren’ van de zeis).

Praktische informatie

De cursus vindt plaats op zaterdag 15 september 2018, van 9.30 – 16.00 uur. Het programma heeft een theoriegedeelte en er wordt in de praktijk geoefend. De cursus vindt plaats in Dorpshuis De Schuur, Hoofdstraat 24, 9433 PC Zwiggelte. Wil je deelnemen aan de cursus, dan is inschrijven verplicht en dit kan in de agenda op www.lbdrenthe.nl. Vol = vol. De cursus wordt gratis beschikbaar gesteld voor vrijwilligers van Landschapsbeheer Drenthe. Andere deelnemers betalen 30 euro. De (eventuele) bijdrage dien je contant te voldoen aan de start van de cursus. De bijdrage is inclusief koffie, thee en een lunch.

De cursussen zijn mogelijk dankzij financiële steun van de provincie Drenthe en de Nationale Postcode