Update vanuit de Activiteiten Commissie

U bent hierDorpsbelangenUpdate vanuit de Activiteiten Commissie

Wellicht heb je wel eens deelgenomen aan een activiteit of zie je met regelmaat onze activiteiten voorbij komen op Facebook, in de Boerhoorn en op de welkomst borden van Zwiggelte. Mocht je echter nog niet van ons gehoord hebben, als Activiteiten Commissie organiseren we diverse activiteiten in het dorp met als doel op een laagdrempelige manier gezellig samen te zijn. We richten ons met name op de doelgroep vanaf 12 jaar.

Vanuit de activiteiten commissie hierbij een kleine update van onze georganiseerde activiteiten en een kleine vooruitblik op de planning.

Op zondag 8 januari zijn we in het dorpshuis het jaar gestart met een gezellige nieuwjaarsborrel. Deze borrel wordt al enkele jaren goed bezocht, zowel door de jonge jeugd als door de oudere generatie. Voor de kinderen was er een springkussen, heerlijke ranja en voldoende chips. Door restaurant de Klipper werd er een glaasje bubbels aan de volwassenen aangeboden. Het was een geslaagde middag, waarbij ook veel nieuwe inwoners aanwezig waren.

Door corona al een tijdje uitgesteld, maar zaterdag 11 maart was het dan eindelijk zover. Een Swingo Bingo! Een traditionele bingo afgewisseld met een tweetal muziekronden zorgden ervoor dat het een swingende avond werd. Er waren zelfs deelnemers van buiten Zwiggelte aanwezig. Gezien de opkomst en positieve reacties was dit zeker voor herhaling vatbaar.

En dan, na een lange voorbereiding, stond zaterdag 1 april in het teken van Hide Seek Solve “De slag om Zwiggelte”. Wat waren we overdonderd door het aantal aanmeldingen! We hebben avonden bij elkaar gezeten om de route uit te stippelen, opdrachten uit te werken en reflecterende pijlen te maken. Natuurlijk is de route ook door onszelf gelopen en werd de boottocht uitvoerig getest. Wat is er dan mooier om bij terugkomst van de deelnemers zoveel leuke foto’s te ontvangen en positieve verhalen te horen. Dit evenement was niet mogelijk zonder de inzet van vrijwilligers. Teus, Joanne, Mark en Stijn super bedankt voor jullie hulp op deze avond! En… Ook wij verwachten dat deze activiteit weer terug gaat komen!

Samen met Dorpsbelangen Zwiggelte is het paasvuur georganiseerd. We mochten gebruik maken van de grond van Jacob en Geesje Vrieling waar tijdens drie brengdagen voldoende snoeihout is gebracht om het vuur tot in de late uurtjes te laten branden. De bult werd op de brengdagen bijgewerkt door Roelof Huizing en onder toeziend oog van een aantal vrijwilligers werd het snoei afval gecontroleerd. Jacob, Geesje, Roelof, Jaap, Chris, Bert, Paul, Gerard, Alewijn, Roelof, Mark, Michael en Joost bedankt!  Aangezien tweede paasdag met name in het teken stond van harde wind en veel regen, hebben we de party tent mogen gebruiken van Boermarke Zwiggelte. Dit zorgde ervoor dat we droog konden staan, genietend van het paasvuur met een drankje in de hand.

Concreet op de planning staan de traditionele Hemelvaartsspellen op 18 mei aanstaande. Daarnaast kijken we naar de mogelijkheden om voor de zomervakantie nog een activiteit te organiseren en zijn we al druk bezig met een zelfgemaakte pubquiz.

We zien je graag op een volgende activiteit. Tot dan!

Groet namens de activiteitencommissie, Ronnie, Martin, Thijs, Luuk, Sannemarijn en Anita